hållbart tillverkade kläder

Här kommer det lite tips om affärer som säljer hållbart tillverkade kläder. Vissa kläder är ekologiska och vissa har hållbarhet i tanken.

Detta är affärer som jag själv har kollat upp och frågat om tillverkningen.
Men jag vill att ni ska vara observanta på att alla kläder i butikerna inte alltid är tillverkade på ett hållbart sätt.

1. Intersport.
Intersport har ett märke som heter the essentials.
Deras kläder är helt ekologiska och gjort på ekologisk bomull. 100% bomull dessutom. Det är inte heller överdrivet dyrt.
Jag köpte tights i detta märke och dom kostade bara 99:-
Jag köpte också en tröja med 100% bomull som kostade 279:- och det är inte farligt tycker jag för det man fick.


2. Indiska.
Indiskas kläder kanske inte är ekologiska, men deras tankesätt är hållbart. Dom granskar deras leverantörer med både kläder och inredning, så att det inte ska finnas dåliga arbetsförhållanden eller miljöhot eller som skadar djur.

3. Vero Moda
Vero Moda kan ha ekologiska kläder till salu. De har även ett hållbart tankesätt som inte heller gynnar barnarbete eller andra dåliga arbetsförhållanden eller som skadar djur.

Detta som jag har skrivit är vad butiksbiträdet har berättat till mig. Och så som det står i svensk lag är att de inte får ge ut fel information. Fråga alltid själv om du känner dig osäker.

Jag kommer hela tiden att söka och leta efter dom mest klimatsmarta kläders affärerna och markerna. Direkt när jag hittar nått så kommer jag att blogga om det.
Ifall om det visar sig att om något märke eller kedja har en skandal som säger emot mina värdegrunder så kommer dess märke eller kedja försvinna från denna blogg.

För det är inget jag vill gynna. Och med det säger jag att jag kan bara garantera de som jag blir informerad om tillexempel från butiksbiträdet. Man ska ju alltid tänka kritiskt.

Puss och kram från Yasmine

Kommentarer

Här kan du skriva något:

Namn:
Minnas dig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din Blogg:

Det du vill skriva:

Trackback
RSS 2.0