Det är så gott med Nyttigt :)

Här ska ni få en hel drös med olika nyttiga saker till din kropp :) Bara läs, ät och njut :)

Tranbär
Tranbär innehåller mycket vitamin C, spår av andra vitaminer, och mineralämnen. Sval tranbärssaft är bra mot feber, och osötad saft är bra mot urinvägsinfektioner. I Ryssland har saften också använts vid magsyrestörningar, och folk som jobbar med radioaktiva ämnen lär må bättre om de tar tranbär regelbundet.
Tranbär
Bilden tagen från Goggle
Tranbär kan vi reducera tillväxten av Salmonella, E. coli och andra typer av liknande bakterier som kan orsaka magsjuka.
tranbär är sedan länge kända för sin unika ”antistickeffekt”. De skyddar kroppen genom att bakterierna inte får fäste på slemhinnorna och på så sätt undviker man den skadliga effekten av bakterier som exempelvis orsakar urinvägsinfektioner, magsår och tandköttsinflammationer. Denna skyddande effekt beror på att amerikanska tranbär innehåller speciella proanthocyanidiner (PACs) (Vitamin P) . Tranbär innehåller fler PACs och antioxidanter per gram än någon annan frukt.

Vitamin P
P:et står för "permeabilitet", vilket betyder genomtränglighet eftersom bioflavonoiderna reglerar kapillärernas permeabilitet och stärker kapillärväggarna. Bioflavonoiderna främjar absorptionen av C-vitamin, skyddar det från att bli förstört vid syresättning och förstärker dess effekt. Vitamin P motverkar blödningar och att blodkärlen brister, har en vattendrivande effekt och stimulerar njur-, hjärt- och leverfunktionerna. Tillsammans med C-vitamin förstärker det bindväven och ökar resistensen.

Ingefära
Ingefäran kom till Sverige redan under medeltiden och på grund av dess medicinska egenskaper användes den som förebyggande medel mot pesten!
Ingefära är bra mot illamående och åksjuka. Den har antiinflammatoriska egenskaper, är feberdämpande och stimulerar andningen, blodcirkulationen och hjärtat. Dessutom stimulerar ingefära aptiten och matsmältningen, och renar njurarna från gifter.

Bilden tagen från Google
Banan
Bananer innehåller mycket mineraler och kan minska vårt upptag av tungmetaller. Bananer innehåller också kalium som reglerar vätskebalansen i kroppen. Ju mindre vätska du binder i kroppen desto mer gifter utsöndrar du.

Ananas
Ananas innehåller utöver vitaminer och mineraler bland annat bromelin som är ett enzym som är bra för till exempel magen, blodtrycket och bihålorna och som motverkar inflammationer av organ, som till exempel prostatan. Det finns flera naturläkemedel mot till exempel prostatits på marknaden som innehåller bromelin. Dessutom är den tropiska frukten milt vätskedrivande och mjukgörande för huden

Jag hoppas att ni tänker kanske äta lite sådan efter detta :)
Pussar och Kramar
//Yasmine

Kommentarer
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

åh, ska börja äta massa annannas. :D det är ju sååå gott!

2011-06-15 @ 20:50:55
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: missay

vilken tur att jag har ätit banan idag då =)

2011-06-15 @ 22:45:07
URL: http://missay.blogg.se/

Här kan du skriva något:

Namn:
Minnas dig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din Blogg:

Det du vill skriva:

Trackback
RSS 2.0